Társadalmi szerepvállalás

A Szinvapark fennállása óta kiemelt figyelmet fordít társadalmi szerepvállalására. Szoros kapcsolatot ápol számos egyházi, civil és egyéb jószolgálati szervezetekkel, támogatást illetve helyszint biztosít különböző kampányaik számára.

A Ház „Szinvapark Zöld Programok” elnevezésű projektjei kifejezetten a környezettudatos szemlélet terjesztését tűzték ki célul. A Szinvapark - hazánk bevásárlóközpontjai közül egyedüliként- regisztrációs pont funkciót látott el az országos „Te Szedd!” szemétgyűjtő kampányban, amelyben Bérlőink és támogatott partnereink egységesen segítettek a  Ház környezetének kitakarításában.

Életterünk megóvása érdekében a Szinvapark együttműködő partnere a Terra Cycle csoportnak, akik különböző hulladékaink újra feldolgozását végzik.

A kerékpárral közlekedők részére a Ház kamerával megfigyelt területen, ún. „felni-barát” kerékpár támaszokat létesített, amelyhez ingyenesen használható szerviz oszlop is tartozik, a legfontosabb eszközökkel és levegő kompresszorral.

Zöld programjaink keretén belül 2014-ben debütált a Termelői Csütörtök elnevezésű programsorozatunk, a Szinva sétányon. A program hamar népszerűvé vált látogatóink között, mert direkt kapcsolatot biztosít a régiónkban működő, állandóan magas minőséget garantáló kistermelők és a fogyasztók között. A Termelői Csütörtök keretén belül mutattuk be az érdeklődőknek a Hernádszentandráson működő bio-gazdaságot,vagy például a közösségi kertek rendszerét, de ez a program adott helyt a Böjte Atya fémjelezte Dévai Szent Ferenc Alapítvány részére történt adománygyűjtésnek is.

Végül, de nem utolsó sorban szeretnénk megemlíteni a város két legnépszerűbb sport-csapatának biztosított éves támogatásainkat is. Mivel ők a legnépszerűbbek, ezért nem szükséges külön bemutatni Őket. Elég ha tudjuk:  A medve nem játék és  minket sem érdekel más……

A Szinvapark társadalmi szerepvállalása folytatódik. Ezúton szeretnénk megköszönni együttműködői partnereink segítségét. Bízunk abban, hogy az elkövetkező években listánk további nevekkel bővül majd.

Köszönjük Nektek:

  • MÁSA
  • Kerékpáros Miskolc
  • Bioszentandrás
  • DVTK
  • Miskolci Jegesmedvék
  • Baptista Szeretetszolgálat
  • Havas Szépe
  • Holdam Egyesület
  • Miskolc-Mályi Vitorlás S.C.